U organizaciji Nemačko-srpske privredne komore, a u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, 25.11.2017., u okviru manifestacije „Multikongres Serbian visions 2017’’, u hotelu Radisson Blu Old Mill, održan je Okrugli sto Centra za industrijske odnose na temu „Fleksibilni modeli zapošljavanja’’.

Na njemu, učešće su uzeli:

  • Prof. dr Darko Marinković – osnivač i direktor Centra za industrijske odnose
  • Ivica Cvetanović – predsednik Konfederacije slobodnih sindikata
  • Božo Dostić – predsednik Sindikata Rafinerije nafte Pančevo
  • Aleksandar Kovačević – predsednik Skupštine Centra za industrijske odnose
  • Slobodan Mihajlović – predsednik Sindikata Expobanke, članice Sindikata finansijskih organizacija Srbije
  • Mr Ivica Lazović – zamenik direktora Agencije za mirno rešavanje radnih sporova
  • Nađa Gojović – iz Saveza samostalnih sindikata Srbije i drugi učesnici.

Ovaj okrugli sto je prvi u seriji okruglih stolova o stanju i problemima u industijskim odnosima u Srbiji. Reč je o inicijativi sa okruglog stola na temu „Iskustva, otvorena pitanja i perspektiva Centra za industrijske odnose’’. U skladu sa tom inicijativom serija od pet okruglih stolova i šesta završna konferencija treba da ponude odgovore na brojna otvorena pitanja i probleme u sferi radnih i industrijskih odnosa i postizanju minimalnog socijalnog konsenzusa socijalnih partnera. Na ovom, prvom okruglom stolu bilo je reči o neophodnosti uspostavljanja jednog novog modela zapošljavanja, koji bi se prilagodio promenjenim okolnostima. Učesnici su se složili u tome da mi kao društvo nemamo minimalni socijalni konsenzus po pitanju odnosa rada i kapitala, koji je neophodni uslov za uspostavljanje trajnog i stabilnog socijalnog mira. Učesnici  Okruglog stola, iz redova sindikata, poslodavaca, stručnjaka saglasni su da se četvrta industrijska revolucija, čija su ključna pokretačka snaga informatičke tehnologije ne može zaustaviti. Isto tako, smatraju da četvrta industrijska revolucija ima svoje prednosti i ograničenja, pri čemu je najveći izazov, pre svega za sindikate, smanjenje potreba za radnom snagom, ali i promene u strukturi rada i strukturi zaposlenih i znanja koja su im potrebna. Konstatovano je, takodje, da  je u uslovima krize došlo do pada sindikalne organizovanosti, motivacije za sindikalno angažovanje, i da se sindikati, ne samo u Srbiji, već u Evropi, nalaze pred velikim izazovima sopstvenih reformi, kako bi sindikati mogli da odgovore svojim zadacima u promenjenim društvenim okolnostima.

Polazeći od stavova izrečenih na ovom Okruglom stolu Centar nastavlja sa aktivnostima  na pripremama i organizovanju sledećih okruglih stolova. Zato još jednom pozivamo sindikate, poslodavce, stručnjake da se uključe u ovu aktivnost i svojim stavovima, predlozima i  inicijativama da nam pišu, da učestvuju na okruglim stolovima. To znači da će naš sajt u narednim mesecima biti trajno otvoren, dostupan svima koji žele da učestvuju u ovim aktivnostima, drugim rečima biće stalno otvoren okrugli sto.

Ovom prilikom zahvaljujemo Sindikatu Rafinerije nafte Pančevo, Industrijskom sindikatu Srbije   i  Preduzeću”Delikatea”, na finasijskoj podršci u organizovanju ovog Okruglog stola.   U skladu sa zaključcima prvog okruglog stola o dosadašnjim iskustvima i perspektivi Centra za industrijske odnose, očekujemo i finansijsku podršku drugih sindikata i prijatelja Centra, za organizovanje narednih okruglih stolova.

Darko Marinković,
Nemanja Ilić

There are no comments yet.

Оставите одговор

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.