Posle uspešnog učešća na prošlogodišnjoj manifestaciji, na temu „Otvaranje Poglavlja XIX u pregovorima sa  EU, koje se odnosi na radna i socijalna prava, Centar za industrijske odnose i ove godine je pozvan da učestvuje na ovoj značajnoj manifestaciji, na kojoj učetvuje nekoliko stotina NVO. Reč je o specifičnom sajmu NGO. Prošlogodišnje iskustvo daje za pravo  da se ova manifestacija okvalifikuje kao svojevrsni  festival, slobode, tolerancije, humanosti, strpljenja, spremnosti da se različitosti tretiraju kao bogatstvo, a ne kao razlog za sukobe, kao manifestacija, koja na najbolji način osvetljava puteve demokratizacije društva.

Centar ove godine na „Serbian  Visions 2017“ učestvuje  organizovanjem okruglog stola na temu „Fleksibilni modeli zapošljavanja“. Reč je o izuzetno složenoj temi, koja je  uslovljena promenama  u društvenoj i ekonomskoj strukturi društva, razvojem novih tehnologija, koja je predmet industrijskih i socijalnih konflikata. Fleksibilni modeli zapošljavanja imaju svoje prednosti, ali i svoja ograničenja.

Zato, Centar, ostvarujući svoju društvenu ulogu, želi da na ovom Okruglom stolu   okupi – prijatelje i saradnike Centra – naučnike, stručnjake, menadžere, sindikalne lidere, menadžere, predstavnike Vlade, u cilju suočavanja različitih stavova i traganja za optimalnim rešenjima u ovoj oblasti.

To će biti prilika da pojedine organizacije sindikata i drugi učesnici iznesu svoja praktična iskustva u suočavanju sa fleksibilnim modelima zapošljavanja. U tom smislu, upućujemo vas na sajtove Konfederacije slobodnih sindikata, Ministarstva rada, na kojima možete dobiti konkretne podatke i iskustva o fleksibilnim modelima zapošljavanja.

Okrugli sto će se, u okviru manifestacije „Serbian Visions 2017“, održati u subotu 25. novembra u od 10-12 časova u Hotelu Radisson Blu Old Mill, sala na drugom spratu.

Pratite ovaj sajt, šaljite nam vaše stavove i komentare, učestvujte u našim stručnim i obrazovnim programima, kontaktirakte nas lično, da bi nam rad i život bili dostojanstveni.

Direktor Centra,
Prof. dr Darko Marinković

Program – Subota 25.11.2017.

Program – Nedelja 26.11.2017.

There are no comments yet.

Оставите одговор

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.