Висока струковна школа за предузетништво има много разлога да се поноси својим студентима. Они су пре свега савесно и одговорно приступили студијама о чему сведоче стечена знања и напредовање у служби. Овим и другим разлозима за понос, још један велики, патриотски разлог додао је Саша Радојевић, студент друге године студијског програма Mенаџмент безбедности, потврђујући да је љубав према отаџбини највећа вредност без обзира на занимање. Саша Радојевић је преживео Кошаре, а своје јунаштво, које је тамо показао заједно са својим друговима сматра само својом патриотском обавезом. Ево како је Саша Радојевић доживео своје херојство  својих сабораца.

Саша Радојевић, заменик командира карауле ,,Кошаре“: Поносан сам што сам припадник непобеђене војске.

„Војска СРЈ се са карауле „Кошаре“ и са територије српске Аутономне Покрајине Косово и Метохије дислоцирала непобеђена и непоражена. Успешно је извршила све своје задатке, а посебно задатак „одбране државне територије“ –  једна побеђена војска мора да се преда супротној страни и да положи оружје. Наша војска се са територије своје покрајине Косово и Метохија привремено повукла по међународним споразумима којима је гарантован територијални интегритет и суверенитет над нашом јужном Аутономном Покрајином Косово и Метохија .

Међународне мировне снаге КФОР-а су преузеле обавезу да обезбеде мир и владавину права за све грађане српске Аутономне Покрајине Косово и Метохија до коначног решења статуса искључиво по резолуцији савета безбедности Уједињених Нација 1244. Резолуција, између осталог, предвиђа и повратак дела српске војске на територију АП Косово и Метохија.“

There are no comments yet.

Оставите одговор

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.