Govoreći o učešću Vojske Srbije u borbi protiv korona virusa, Saša Radojević, zamenik komandanta karaule „Košare“ kaže da je vojska uvek tu za svoj narod i da ulaganje u vojsku nikad nije greška, što se i pokazalo.

– Naravno da ćemo pobediti, sada je drugačije jer je neprijatelj nevidljiv, ali Kovid-19 ima etički kodeks pa ne ubija decu. Ovi iz 1999. nisu imali ni taj kodeks i ubijali su čak i najmlađe – kaže Radojević za Pink.

Ističe da Vojska izvršava sve one obaveze koje se podrazumevaju po vanrednom stanju.

– Radimo sve da izađemo što pre iz ove bitke i to kao pobednici i heroji – kaže on. Kada je reč o borbama na Košarama, kaže da je tada njega i njegove saborce vodila ljubav i patriotizam.

– Mi smo radije išli u smrt nego u predaju i povlačenje. Sada bih uradio isto, samo sa više iskustva, znanja i efikasnosti – kaže Radojević za Pink.

Nastavljajući o učešću Vojske Srbije, Radojević podseća da su izgrađene i pripremljene privremene bolnice i da pored sveg posla, Vojska čuva bezbednost zemlje i njenih granica.

Prisećajući se Košara, kaže da mnoge porodice nisu smele da znaju kako su im deca poginula. Ističe da se zbog svega proživljenog apsolutno ne bavi politikom, niti to ikada želi, ali da mora da kaže sledeće:

– Radio sam 2012. ili 2013. u Ministarstvu odbrane i tada je Vučić doneo naređenje da se bombardovanje Jugoslavije zamene rečima „NATO agresija na Jugoslaviju“. Tada smo počeli od nule i dotad nam je malo falilo da nazovemo ovu agresiju „Milosrdnim anđelom“ – kaže on.

– U septembru ’98. sam došao na Košare i nisam slutio šta će se desiti, a danas se radujem jer neprijatelj nije uspeo da ostvari svoj cilj – kaže Radojević. Dodaje da mu je, u teškim danima borbe, snagu davalo to što mu je blizu rodna Peć.

 

Izvor: novosti.rs

There are no comments yet.

Оставите одговор

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.