Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Aktuelnosti

VSSP JE AKREDITOVANA KAO SPROVODILAC PROGRAMA STRUČNOG USAVRŠAVANJA U JAVNOJ UPRAVI

Visoka škola za preduzetništvo je akreditovana kao sprovodilac programa stručnog usavršavanja u Javnoj upravi, za obalsti:

 • Sistem javne uprave,
 • Upravljanje u javnoj upravi,
 • Javne finansije,
 • Evropske integracije i međunarodna saradnja,
 • Lični razvoj i veštine,
 • Zaštita životne sredine,
 • Poljoprivreda i ruralni razvoj,
 • Bezbednost u lokalnoj zajednici,
 • Planiranje u lokalnoj samoupravi.

I upisuje se u Evidenciju sprovodilaca obuka.

Akreditacija 10.07.2019.

ODRŽANA RADIONICA „PRAVA STARIJIH OSOBA“

Dana, 21.02.2018. održana je radionica prava starijih osoba u prostorijama Zaštitnika gradjana, prva u nizu radionica prava koje će se baviti i drugim pitanjima, ne samo pravima starijih, u organizaciji Centra za industrijske odnose, Fondacije Medjugeneracijski volonterski centar i organizacije Re:Crafts.

CENTAR UČESTVOVAO NA MANIFESTACIJI „SERBIAN VISIONS“

U Beogradu je, u Hotelu Radison Blue Stari mlin,  24. i 25. novembra održana veoma značajna manifestacija NVO, pod nazivom SERBIAN VISIONS, koja se održava uz podršku Privredne komore Nemačke i Privredne komore Srbije.  Reč je o svojevrsnom festivalu  NVO, na kome 60 odabranih  NVO, realizuje svoje programe, kroz panel diskusije, okrugle stolove, video prezentacije i multimedijalna oblike, o različitim pitanjima i aspektima, ljudskih prava, obrazovanja, tehnološkog razvoja, kulture, umetnosti i drugih oblasti ljudskog stvaralaštva.  Centar za industrijske  odnose već treći put za redom  učestvuje na ovoj masovnoj, značajnoj i korisnoj društvenoj manifestaciji.  Ovog puta je Centar učestvovao sa panel diskusijom na temu „Funkcionalno obrazovanje za  fleksibilno zapošljavanje.  Moderator, veoma dinamične i sadržajne raprave bio je profesor Predrag Ristić, profesor Visoke strukovne škole za preduzetništvo. Uvodne reči, koje su podstakle raspravu dale su Gabrijela  Grujić, pomoćnik Ministra prosvete i Mirjana  Kovačević, rukovodilac Centra za obrazovanje, dualno obrazovanje i  obrazovnu politiku  Privredne komore Srbije.

U uvodnim izlaganjima i raspravi pažnja je posebno bila usmerena na kritičku analizu  procesa uspostavljanja dualnog obrazovanja, na stečena iskustva i rezultate koji su ostvareni u ovom procesu. Ova pitanja sagledavana  su u kontekstu uspostavljanja i afirmacije koncepta i prakse  celoživotnog obrazovanja, uspostavljanja  optimalnog odnosa izmedju opšteg i stručnog obrazovanja,  koje, s  jedne strane osposobljava učenika, odnosno studenta za profesionalne izazove, a sa druge strane otvara mu prostor za kontinuirano unpradjivanje sopstvenih radnih i obrazovnih kapaciteta.  Celokupni tok diskusije dao je značajan podsticaj i smernice za pokretanja projekta u uspostavljanju integralnog sistema funkcionalno, neformalnog obrazovanje,  na kome već radi grupa stručnjaka Centra.

Beograd, 26. novembra  2018.

Direktor Centra

                                                                                                         Darko Marinković

Centar za Industrijske odnose formirao Ekspertski tim

Prateći kretanja na tržištu, posebno razvoj preduzetništva, malih i srednjih preduzeća,  potrebu razvoja novih vrsta usluga u funkciji razvoja preduzetništva, na osnovu predloga i sugestija naših saradnika i korisnika usluga, Centar za industrijske  odnose formirao je  Ekspertski tim za rad na novom setu usluga. Ovaj Ekspersti tim baviće se sledećim poslovima:

 • Izrada biznis planova;
 • Izrada investicionih planova;
 • Analize, planovi i strategije razvoja ljudskih resursa;
 • Stručna podrška menadžmentu preduzeća i preduzetnicima u primeni navedenih planova.

Ovaj Tim je multidisciplinaran po svom sastavu i čine ga: ekonomisti, pravnici,  sociolozi, psiholozi, stručnjaci za marketing,  kao stručnjaci drugih profila, u skladu sa oblastima koje  će obuhvatati  projekti kojima će se oni baviti.

Ovaj Tim će pored rada na izradi biznis, investicionih i planova razvoja ljudskih resursa, pružati i stručnu podršku menadžmentu  preduzeća i preduzetnicima u primeni ovih planova.

Prvi koraci  Ekspertskog tima, potvrdili su opravdanost ove inicijative.

Zato pozivamo privrednike, menadžere, preduzetnike da u pokretanju  poslovnih inicijativa zatraže pomoć i podršku  ovog Eksperstkog tima.

Za sva bliža obaveštenja kontakt osobe su:

prof. dr Darko Marinković
Direktor Centra za Industrijske odnose
063 364 464
industrijski.odnosi@gmail.com ili  darkogaga@eunet.rs

Bojana Vignjević
Menadžer
064 64 83-203060-324-58-28
bturajlic@gmail.com .

Očekujemo vas da vam pomognemo da vaš biznis bude uspešniji!

NASTAVAK STUDIJA NA SPECIJALISTIČKIM STRUKOVNIM STUDIJAMA

Poštovane koleginice i kolege,

Posle tri godine odgovornog i savesnog rada, a uz pomoć i saradnju vaših profesora, kao i svih zaposlenih u Školi, uspešno ste završili jednu izuzetno važnu fazu vašeg opšteg i stručnog obrazovanja – osnovne studije Visoke strukovne škole za preduzetništvo. Stekli ste ne samo odgovarajuća stručna zvanja u oblastima studijskih programa koje ste proučavali, već i opšta znanja koja vam omogućavaju da kritički sagledavate i menjate društveno okruženje u kome živite i radite. Dakle, opremljeni ste stručnim i profesionalnim znanjima koja vas, pre svega, čine kompetentnim stručnjacima u onim oblastima na kojima se bazira vaš izabrani životni poziv.

(више…)