Poštovane kolege,

Pre svega, želim svim studentima da zahvalim na izuzetnoj odgovornosti, predanosti i posvećenosti radu Škole, koja se, pre svega, ispoljila kroz savesno i odgovorno izvršavanje svih studentskih obaveza i uspešno sticanje znanja, što je osnovni cilj i mera uspešnosti rada Škole.Isto tako, posebno se zahvaljujem  studentima I godine,  koji su ove školske godine upisali studije i takodje se uspešno uklopili u novi način rada Škole.

Upravo zahvaljujući vašoj odgovornosti, savesnom pristupu u izvršavanju studentskih obaveza, na pravi način ste odgovorili na izazove veoma teških okolnosti u kojima je realizovana nastava.  Vaš odgovorni stav je bio ključni u otvaranju profesorima i vannastavnom osoblju mogućnosti da u postojećim okolnostima organizuju nastavu na najbolji način, da održe i unaprede njen kvalitet, kao i da na najefikasniji način iskoriste prednosti informatičkih tehnologija. Neka od tih iskustava, svakako će biti od koristi i primenjivaće se u unapređivanju metoda i sadržaja nastave i onda kada prođu ove vanredne okolnosti.

Unapredili smo rad u korišćenju IT komunikacije, uspostavili stabilan, funkcionalni sistem za izvođnje on line nastave,  ali smo i održavali neposredni kontakt sa studentima, tako da smo uspostavili optimalno moguću  srazmeru online nastave  i nastavnih aktivnosti koje se odvijaju neposredno sa studentima.

Međutim,  kao što vam je poznato, okolnosti su se promenile.  Tačnije  rečeno,  pandemija je osnažila svoj napad odnoseći nove žrtve i ugrožavajući svakodnevni život i rad svakog od nas pojedinačno.

Polazeći od nespornog humanističkog principa da samo ljudski život nema cenu, i  profesorima, vannastavnom osoblju, i  Rukovodstu Škole u svakoj aktivnosti na prvom mestu su životi i zdravlje naših studenata. Na temelju tih principa postojala je samo jedna mogućnost –da se celokupno poslovanje i rad škole u naredne dve nedelje( od 30.11.2020.- 11.12.2020.godine) isključivo odvija online putem . To znači da će zgrada Škole biti zatvorena, ali će Škola nastaviti da radi, te se za informacije možete kao i do sada obratiti na sledeće e-mail adrese:

studentskasluzba@vssp.edu.rs i studentskasluzba.mb-spec@vssp.edu.rs i sledeće kontakt telefone: 064/6483-203 i 064/6483-204. Nastava za sve studente, će se kao do sada organizovati online. Istovremeno, konsultacije sa nastavnicima, kao i pribavljanje potrebnih obaveštenja u vezi svih pitanja vezanih za studije  obavljaće se isključivo elektronskim i telefonskim putem. To je i preporuka nadležnih državnih organa, koji odgovorno i predano brinu o zaštiti našeg zdravlja i života.

Uveren sam da će međusobno poverenje  koje smo izgradili u proteklom periodu,  kao i zajednički interesi svih aktera da Škola bude uspešna,  biti dovoljan podsticaj da prevladamo teškoće koje nam je donela pandemija.

Želimo vam, da vi i vaše porodice sačuvate živote i zdravlje, kao i uspeh na studijama.

S poštovanjem,

Kolektiv VSŠP

There are no comments yet.

Оставите одговор

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.